Σάββατο, Ιουνίου 19

Nothing lasts forever..Even Cold November Rain

Αυτοί οι στίχοι του περίφημου τραγουδιού τελικά έχουν βαθύ νόημα. Χρόνος... Τόσο σύνθετο νόημα και ταυτόχρονα τόσο απλό.. Οι πιο πολύ τον φοβούνται γιατί με αυτόν έρχεται και η ηλικία και ο θάνατος.

Για πολλούς τα γηρατιά είναι η παρακμή του ανθρώπου μια αλλοίωση του που ολοκληρώνεται με την πλήρη καταστροφή του.. Το θάνατο..

Κι όμως ο χρόνος δεν μπορεί να φέρνει μόνο καλά.. Όλα τα πράγματα είναι διπλής όψεως, δεν είναι όλα τέλεια στη ζωή εξάλλου.. Ο άνθρωπος είναι έτσι ώστε να μην είναι τέλειος. Αν ήταν όλοι τέλειοι τότε θα ήμασταν όλοι βαρετοί. Η μη τελειότητά μας είναι που μας κάνει μοναδικούς.

Και ο χρόνος βοηθάει σ' αυτήν αλλάζοντάς μας. Προς το καλό ή το κακό; Ότι το αναπόφευκτο γίνεται πρέπει να το δεχόμαστε και να συνεχίζουμε. Με πίστη και υπομονή. Εξάλλου όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Ότι και να συμβαίνει όμως πρέπει να συνεχίζουμε.

Τίποτα δε σταματάει την πορεία του ανθρώπου. Ακόμα και ο θάνατος. Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει όταν καταστρέφεται το σώμα του, αλλά όταν τον ξεχνάνε. Η λήθη είναι η μεγαλύτερη τιμωρία. Το να μην σε θυμάται κάποιος.

Εξάλλου το σώμα μας φθείρεται. Η ψυχή μας όμως ποτέ

7 σχόλια:

  1. Αρχικά, πολύ όμορφο άρ9ρο..ε3ακολου9εί να μου φαίνεται τόσο οικείος ο τρόπος που γράφεις..

    9α ή9ελα να σχολιάσω και ένα δυο πράγματα, προσπα9ώντας να μη γίνω κουραστική..
    Δε νομίζω πως ο 9άνατος είναι η πλήρης καταστροφή του αν9ρώπου..Απλά είναι το τέλος..9α ήταν ημιτελής ο άν9ρωπος αν δεν πέ9αινε, αν δεν έκανε τον κύκλο του..και ε3άλλου το τέλος είναι αυτό που σε μα9αίνει..
    Όσο για το χρόνο, όντως δεν φαίρνει πάντα όμορφα πράγματα..όμως πως 9α ήμασταν σε 9έση να κατανοήσουμε την α3ία μιας όμορφης στιγμής αν δεν υπήρχαν και οι άσχημες πιο πριν για να κάνουν τη διαφορά?
    Και τέλος, φθείρεται και η ψυχή..αλλά σε αντί9εση με το σώμα, είναι στο χέρι σου αν 9α την αφήσεις να φ9αρεί..

    (πφφ..έγινα κουραστική εν τέλει..-.- )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να ακούω τις απόψεις των άλλων δε με κουράζει ποτέ κι ευχαριστώ κίολας! Αλλα εννοώ με το θάνατο εγώ :) Εννοώ ότι θάνατος του ανθρώπου δεν είναι όταν φθείρεται το σώμα αλλά όταν ξεχνιέται. Η λήθη είναι ο πραγματικός θάνατος. Γ αυτό και οι μεγάλοι άνθρωποι του κόσμου δεν πεθαίνουν ποτέ! Τουσ θυμόμαστε και τουσ κρατάμε ζωντανούς μέσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε διαφωνώ κα9όλου σ' αυτό, αντι9έτως..ο πραγματικός 9άνατος είναι όντως όταν σε 3εχνάνε..Αυτό ή9ελα να πω στην ουσία κι εγώ..πως ο 9άνατος δεν είναι η καταστροφή του αν9ρώπου, από τη στιγμή που έστω κι ένας 9α τον 9υμάται. Και πως και η ψυχή φ9είρεται όσο 2εις, αν δεν τη φροντίσεις σωστά. Όμως αν καταφέρεις να τη διατηρήσεις άφ9αρτη και με σωστό οδηγό αυτήν να αφήσεις α3ιολόγα πράγματα πίσω σου, τότε συντελείς στο να μείνει άφ9αρτη και η ανάμνησή σου και να μην 3εχαστείς ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Af8arti psuxi duskolo.. Alla auto de shmainei oti oso kai f9armeni einai i psuxi s den mporeis na min xexasteis :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί να διατηρη9εί..όχι επειδή δε φ9αρεί ποτέ, αλλα επειδή μπορείς να επουλώσεις τα σημάδια με όνειρα.. =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ποτήρι που ραγίζει δεν σπάει πάντα αλλά δεν ξαναγίνεται όπως πριν :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poly sofh kouventa Alex...:/ ....epalitheuetai kai me to parapanw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή