Τρίτη, Ιουνίου 22

Η θεωρία της αβεβαιότητας

Για άλλη μια φορά η έμπνευση έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις.. Πάλι σε ένα σεμινάριο φυσικής άκουσα ένα φανταστικό διάλογο μεταξύ του Σέρλοκ Χόλμς και του Γουότσον που έλεγε ο Γουότσον : Σέρλοκ υπάρχουν τόσα πράγματα που πάντα θα μας διαφεύγουν. Και ο Χολμς του απάντησε:
Έχεις δίκιο Γουότσον.. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να προσπαθούμε..

Αυτή η φράση με άγγιξε πολύ και θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το άρθρο πάνω σε αυτό το θέμα. Η δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει να πολεμάει ότι και να γίνει. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα τέτοια παραδείγματα, στα οποία οι άνθρωποι όσο δύσκολη να ήταν η κατάσταση συνέχισαν να αγωνίζονται χωρίς να παραδώσουν τα όπλα.


Νομίζω ότι αυτή η εικόνα είναι σε όλους γνωστούς. Το Μεσολόγγι... Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι αντιστάθηκαν στις 2 τότε υπερδυνάμεις της εποχής και αν και καταδικασμένοι δεν προσπάθησαν να σωθούν και προτίμησαν να αγωνιστούν έτοιμοι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή εκεί. A coward dies a thousand deaths... a soldier dies but once
Αν και γενικά δεν τρελαίνομαι για υπενθύμιση του "ένδοξου παρελθόντος μας" πιστεύω ότι αξίζει να αναφερθεί αυτό το γεγονός λόγω του ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν παράτησαν τα όπλα, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη. Πέθαναν πολεμώντας μια από τις υπερδυνάμεις της εποχής όταν αυτοί μπροστά τους ήταν μυρμήγκια. Κι όμως έμειναν αξέχαστοι.
Έτσι και ο άνθρωπος πρέπει πάντα να αγωνίζεται, να προσπαθεί. Από το να καθόμαστε σε μια καρέκλα και να κλαίμε τη μοίρα μας καλύτερα να αγωνιστούμε γι αυτήν. Ας μην γίνουμε κι εμείς Μοιραίοι . Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθούμε. Όπου και να μας βγάλει αυτό το ταξίδι θα μας έχει κάνει πιο δυνατούς και σοφούς.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν



1 σχόλιο:

  1. A coward dies a thousand deaths... a soldier dies but once.

    -Tupac Shakur

    νομιζω οτι αξιζει να αναφερθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή