Δευτέρα, Ιουνίου 21

Chaos

Σήμερα το πρωί παρακολούθησα ένα σεμινάριο φυσικής αναφερόμενο στο χάος. Παρά το χάος που εμφανίζεται στη φυσική,χάος είναι χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στη ζωή μας. Πιο σωστά το χάος που μπορεί να επικρατεί μέσα στην ψυχή μας.

Η δύναμη του μυαλού μας είναι πολύ χρήσιμη, αν και μπορεί να αντιστραφεί εναντίον μας και να μας προκαλέσει σ'εμάς ένα χάος, μια πνευματική καταστροφή μια φθορά του νου. Κι όμως αν και δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται η κατάσταση που επικρατεί μέσα στην ψυχή μας εκείνη τη στιγμή είναι συντρηιπτική ώστε να μας καταστρέψει εντελώς και να διαλύσει την ψυχική μας υγεία.

Κι όμως πώς ξεκαθαρίζουμε αυτό το χάος μέσα μας; Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε τη ζωή μας σε κανονική τροχιά μετά από αυτήν την αναρχία που κυριαρχεί μέσα μας;
Σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ο χρόνος μαζί με τη θέληση μας, αλλά και κυρίως την καθαρή σκέψη, μια χαλαρωτική μουσική, ένα κρύο αεράκι στο πρόσωπο μας που παίρνει μαζί τους τις ανησυχίες μας και μας απελευθερώνει μια γαλήνη, μια ηρεμία, μια κατάσταση nirvanna. Το χάος μπορεί να κυριαρχήσει. Δεν πρέπει όμως να το αφήσουμε. Πρέπει να γινόμαστε κύριοι του εαυτού μας. Χωρίς αυτό είμαστε πιο αδύναμοι από ποτέ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου