Δευτέρα, Ιουνίου 20

Η αρχή της λαϊκής κυραρχίας

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσει τα γενέθλια του ο Γιωργάκης( Παπανδρέου) από αυτόν που τα γιόρτασε την Τετάρτη (15/6/2011) με μια μαζική πορεία εναντίον του και της όλης κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Αν αφήσουμε λίγο τις κομματικές αντιλήψεις ο καθένας γνωρίζει πως η σημερινή κατάσταση δεν έχει έναν ένοχο αλλά πολλούς. Ο βασικός όμως είναι ένας. Και αυτός είναι εκείνος που 30 χρόνια στήριζε αυτό το σύστημα και το αποδεχόταν με την ανάλογη... ανταμοιβή. Ας το δεχτούμε, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποτάχτηκε σε αυτό το σύστημα με την εξαγορά. Γιατί αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε σήμερα ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος είναι γενικά και κοινωνική διαφθορά.

Και σίγουρα υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι, και μάλιστα πολλοί οι οποίοι δουλεύουν με πολύ μόχθο για να ζήσουν, αυτοί και η οικογένεια τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα μιας πολιτικής που 30 χρόνια τώρα ρημάζει αυτή τη χώρα. Δεν ευθύνονται για τίποτα, κι όμως αυτοί πληρώνουν.

Το ζήτημα πια δεν περιορίζεται στις κομματικές ιδεολογίες, αλλά αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα πλέον. Και είναι ευθύνη του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά, αλλά και ως μέλος της κοινωνίας να το αντιμετωπίσει. Η λαϊκη αυτή εξέγερση που έχει λάβει τόπο αυτές τις μέρες ίσως να παρουσιάζει μια προοπτική για αλλαγή από τον ελληνικό λαό. Μια εξέγερση που ίσως άργησε λίγο να έρθει. Τουλάχιστον, βέβαια, ήρθε και είναι αρκετό αυτό.

Αυτό που την εμπόδιζε ήταν κατά μεγάλο μέρος η πεσιμιστική σκέψη της σταθερότητας της πολιτικής, ότι είτε γίνει εξέγερση είτε όχι αποτέλεσμα δε θα υπάρξει. Μετά όμως από την αντίδραση της κυβέρνησης δημιουργώντας μια άμυνα με οδοφράγματα γύρω από τη Βουλή και με τον αποκλεισμό δρόμων για την προσέλευση των πολιτικών είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη. Πως πρέπει η Κυβέρνηση και όχι μόνο η τωρινή, αλλά οποιαδήποτε κυβέρνηση οφείλει να είναι φορέας της λαϊκής επιθυμίας και να πράττει προς το συμφέρον της χώρας και να είναι πρόθυμη να πληρώσει το πολιτικό κόστος για να σώσει τη χώρα.

Ο άνθρωπος είναι μέλος της κοινωνίας που ζει. Η κοινωνία εκλέγει τους αντιπροσώπους. Οι αντιπρόσωποι της κοινωνίας αποτελούν τη Βουλή και την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση διοικεί το κράτος. Το συμπέρασμα δικό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου