Δευτέρα, Οκτωβρίου 25

Religion-the greatest story ever sold

Σίγουρα ο τίτλος θα θυμίζει σε αρκετούς την ταινία Zeitgeist... Είναι όντως μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που μας παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη για τη θρησκεία από αυτήν που έχουμε συνηθίσει..

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο των θρησκευτικών τα μάτια μου έπεσαν πάνω σε μερικές όμορφες και γοητευτικές προπαγάνδες που με βοήθησαν να σκίσω μερικές σελίδες του βιβλίου.

Λυπάμαι για όσους θιχτούν από αυτό το θέμα, αλλά αυτό το βιβλίο είναι η προπαγάνδα στην περίοδο ακμή της... Το να παρουσιάζεσαι ως πολυδιάστατος αναφέροντας μονοδιάστατες απόψεις είναι κάτι το απαράδεκτο. Πώς περιμένετε να δουν οι νέοι τις άλλες θρησκείες με τα μάτια του χριστιανισμού. Που Θεός να τον κάνει χριστιανισμό δηλαδή. Όταν προπαγανδίζεις την πίστη σου ξεχνάς τα μηνύματα αγάπη και αλληλεγγύης που σου έχει διδάξει ο μέγας Ιησούς, ο οποίος κατά τη γνώμη μου σαν άνθρωπος είναι υπόδειγμα, αφού ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της ισότητας των 2 φύλων και που μετέδωσε μηνύματα αγάπης. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το έργο του στον ανθρωπιστικό φιλοσοφικό και κοινωνικό τομέα ήταν και είναι μεγάλο.

Όμως οι σημερινοί κληρικοί δεν φτάνουν ούτε στα παπούτσια της διδασκαλίας του. Πώς τολμάτε κύριοι να παρουσιάζεστε ως άνθρωπο του θεού και της αγάπης όταν προπαγανδίζετε και υποβαθμίζετε τους αλλόθρησκους! Υποτίθεται ότι σε ένα σχολικό βιβλίο πρέπει να διατηρείτε ουδέτερη στάση! Να παρουσιαστούν σωστά οι άλλες θρησκείες! Να αποκτήσει ο μαθητής μια πλήρη εικόνα της σημερινής κατάστασης!

Είναι τυχαίο που όλο και αυξάνονται οι απαλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών; Ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων είναι αισχρός και απαράδεκτος! Η πλύση εγκεφάλου που γίνεται πάνω στην εικόνα του Θεού είναι αδιανόητος! Γιατί νομίζετε ότι οι νέοι εμφανίζουν όλο και πιο πολλές τάσεις αθεισμού; Γιατί είναι στη μόδα; ίσως είναι κι αυτό, όμως το κύριο αίτιο είναι αγαπητοί μου ότι μένετε πίσω. Αρνείστε να δεχτείτε την πρόοδο της κοινωνίας και του ανθρώπου προσπαθώντας να τον κρατήσετε σε μερικές έμμονες ιδέες κάνοντάς τον στενόμυαλο και να θεωρεί ως σωστή πρόταση το πίστευε και μην ερεύνα.

Όμως εγώ και άλλοι πολλοί ερευνήσαμε αγαπητοί. Και δε σας βλέπουμε έτσι όπως θέλετε να σας βλέπουν οι άλλοι. Βλέπουμε πίσω από την μάσκα της αγάπης που πουλάτε, πίσω από την αγάπη στον πλησίον και βλέπουμε μια τεράστια επιχείρηση με σκοπό τον έλεγχο του πλήθους..

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τα λέω,αλλά έτσι είναι σήμερα. Αν η συμπεριφορά της Εκκλησίας ήταν ορθότερη και προοδευτική, τότε θα φαινόταν όντως ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης

2 σχόλια:

  1. Στο λεω εγω που ειμαι και αθεος. Μην κανεις το λαθος να συγχεεις τη θρησκεια με την εκκλησια. Phifa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τμάθημα των Θρησκευτικών θα ήταν καλό να διακριθεί σε δύο μαθήματα, την Ορθόδοξη Θεολογία και τη Θρησκειολογία. Η Ορθόδοξη Θαολογία θα ήταν καλό να διδάσκεται ως υποχρεωτικό μάθημα σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ως προαιρετικό σε όσους δηλώνουν ετερόδοξοι Χριστιανοί, ετερόθρησκοι, άθρησκοι ή άθεοι. Η Θρησκειολογία θα ήταν καλό να διδάσκεται ως προαιρετικό μάθημα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή