Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20

Η επιστημονική καταστροφή

Σε έναν αιώνα που το χρήμα κυριαρχεί, που σοφός είναι αυτός με τη μεγαλύτερη τσέπη, που η αισχροκέρδια και η φοροδιαφυγή ανθίζουν, στο χρυσό αιώνα της διαφθοράς η επιστήμη πέφτει και αυτή θύμα του πολυεθνικού συστήματος κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα μεγάλα πρόσωπα που έκαναν τα πάντα για την πρόοδο του ανθρώπου αντικαταστάθηκαν από άτομα που κάνουν τα πάντα για ένα πιο... εύπορο αύριο.. Για τον εαυτό τους φυσικά μη σας μπαίνουν ιδέες.

Δεν αντιλέγω εξαιρέσεις υπάρχουν. Αλλά δυστυχώς είναι εξαιρέσεις! Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι αυτό των αυτοκινήτων που δουλεύουν με υδρογόνο. Νομίζετε ότι δεν υπάρχουν και ότι είναι απλά κάτι στο μέλλον; όχι φυσικά! Απλά νομίζετε ότι συμφέρει τις εταιρίες πετρελαίου να βγουν τέτοια αμάξια στην αγορά! Δε νομίζω!

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Γιατί δεν υπάρχει κάποια ΑΛΗΘΙΝΉ προώθηση; Διότι αγαπητοί μου όλα δουλεύουν με πετρέλαιο! Που να συμφέρει τώρα τους μεγάλους να γυρίσουν όλοι στη φύση; Λιγότερο κέρδος! Δε συμφέρει!

Ακόμα και η επιστήμη δυστυχώς έχει πέσει θύμα της σημερινής οικονομικής πολιτικής των "μεγάλων" Διότι δυστυχώς ακόμα και τον Αϊνστάιν τον χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν Εκατομμύρια κόσμο(ατομική βόμβα)..

Και δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι ότι όποια προοδευτική ανακάλυψη και να υπάρχει χρησιμοποιείται για να υπάρξει κέρδος και όχι για να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί γ'αυτό υπάρχει η επιστήμη. Γι'αυτό αγωνίστηκαν πολλά μεγάλα μυαλά. Όχι για τα χρήματα ούτε για τη δόξα.

Αλλά για έναν καλύτερο κόσμο

2 σχόλια:

  1. An arxisw na sou milaw gia TI symferon paizetai pisw mprosta sta matia mou 8a gemisw selides.
    Otidhpote symvainei exei provleptei kai exei sxediastei propolou. Emeis aplws koitame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ki omws tha se pisteua. Giati etsi einai eimaste aploi akroates tis sunaulias pou mas paizoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή