Τρίτη, Μαΐου 25

Love

Λένε ότι μια εικόνα είναι όση με 1000 λέξεις. Αυτή η λέξη όμως είναι ίση με 100 εικόνες. Απερίγραπτο συναίσθημα. Φανερώνει πολλά, και κρύβει άλλα τόσα. Μας αλλάζει, μας μεταμορφώνει σε άλλα όντα. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τον εαυτό μας! Είναι μια τεράστια δύναμη, ίσως η πιο δυνατή που υπάρχει. Δεν πρόκειται για φυσική δύναμη. Είναι πνευματική, ψυχική. Και υπερέχει. Γιατί είναι από τις λίγες δυνάμεις που υπάρχουν και δεν μπορούμε να της ελέγξουμε.

Αυθόρμητη πάντα και ανεξέλεγκτη δε γνωρίζει ούτε όσια, ούτε ιερά, ούτε λαούς ούτε θρησκεία. Τόσο μεγάλο είναι το μεγαλείο της το οποίο περιβάλλεται από ένα μυστήριο. Έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις και σου ταρακουνά τη ζωή. Δεν μπορείς να το προβλέψεις. Απλά συμβαίνει. Aς αλλάξει όλες σου τις αρχές κι ας παραβιάσει όλες σου τις νοοτροπίες και ας ανατρέψει όλες σου τις περί υπάρξεως θεωρίες δεν την νοιάζει.

Αγάπη είναι η δύναμη που κινεί ανιδιοτελώς το εγώ προς το εσύ. Όταν αγαπάς δε νοιάζεσαι για τον εαυτό σου. Το μόνο που σε νοιάζει είναι το άτομο που αγαπάς. Αγνοείς τα ρίσκα που υπάρχουν ,τα προβλήματά σου, τους φόβους σου, τις ανησυχίες σου. Απλά για να είσαι με αυτό το άτομο. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να είναι καλά ότι και να σημαίνει αυτό για σένα. Και ας πρέπει να θυσιαστείς γι' αυτό θα το κάνεις! Για ένα χαμόγελο και μόνο! Για μια στιγμή ευτυχίας. Για να βλέπεις το άτομό σου πάντα χαρούμενο. Πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη... Κι ας είσαι σακατεμένος, αδύναμος.. ένα απλό χαμόγελο σου δίνει μια τέτοια δύναμη.. Να βλέπεις έναν άγγελο να σου χαμογελάει..Πολύ όμορφο συναίσθημα. Δε γίνεται να νοιώσεις απογοήτευση. Όσο χάλια και να ναι τα πάντα, ένα αγγελικό χαμόγελο σε ανυψώνει στον 7ο ουρανό. Μόνο η σκέψη αυτή σε βάζει σε κατάσταση nirvanna. Τόση μαγεία δεν μπορεί να περιγραφεί.

Ίσως όλα αυτά σας φανούν περίεργα αν δεν το έχετε νοιώσει. Αλλά όσοι ναι θα συμφωνήσετε μαζί μου. Όχι απολύτως βέβαια.. Ένα τόσο όμορφο συναίσθημα δεν περιγράφεται με λόγια...



8 σχόλια:

  1. fovero.......pragmatika i agapi ki o erotas einai 2 sines8iata p ypervenoun ta panta............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπεροχο =)
    συμφωνω με οτι λεει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thanks =) Kai nai ontws yperbenoun ta panta. Opws exei pei kai o Hendrix: "When the power of love will overcome the love for power there will be peace"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα,
    αλλά προσθέτω ότι οι κοινωνίες του σήμερα είναι έτσι δομημένες ώστε να καταστρέφουν και να περιορίζουν οποιαδήποτε μορφή αγάπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το λατρεύω!
    7 φορές το διάβασα αλλά δεν το χορταίνω<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :O αυτό ακριβώς συζητούσα τώρα με έναν φίλο μου και μάλιστα το σκέφτομαι εδώ και καιρό..πως είναι τόση η μαγεία που περιέχει ένα συναίσθημα, που το αδικέις αν προσπαθήσεις να το περιγράψεις με λέξεις και χάνεται το νόημα του..
    Γενικά, συμφωνώ απόλυτα με όλο το άρθρο(το οποίο είναι εξαίρετο!) Δεν ξέρω αν είναι ευτυχές το γεγονός, πως μπορώ να καταλάβω απόλυτα αυτό που προσπαθείς να περιγράψεις, αλλά πραγματικά δεν έχω διαβάσει ποτέ ξανά κάτι που να πλησιάζει τόσο πολύ σε αυτά που σκέφτομαι και έχω ζήσει..
    Και εν τέλει επειδή το σχόλιο μου παίρνει μεγάλες διαστάσεις, βέβαια ένα τέτοιο άρθρο δεν είναι για να πεις λίγα, ας πω αυτό που κυρίως ήθελα να πω..Μπράβο =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή