Σάββατο, Μαΐου 29

Η καλή μας Ελλάδα

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν πολύ καλό μου φίλο που μου έδωσε την έμπνευση να γράψω αυτό το άρθρο. Όπως πολλοί σας γνωρίζετε ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνένοχος αστυνομικός θα αφεθούν στις 6 Ιουνίου ελεύθεροι. Εντάξει δε θα είναι οριστικό, μέχρι να τελειώσει η δίκη.

Σε μία χώρα όμως που δεν έχουν δικαστεί υποθέσεις συνολικά 30 δισεκατομμυρίων, στη χώρα της ξάπλας και της ατιμωρησίας περιμένετε να γίνει τίποτα; Ήδη πόσοι ψάχνουν να δουν για τις εξελίξεις της δίκης; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ! Και σε αυτό βοηθούν και τα ΜΜΕ που ούτε και αναφέρουν τίποτα. ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα είναι απελπιστική. Είμαστε έτοιμη να φαλιρίσουμε λόγω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του δικού μας δείκτη ρεκόρ σε μαλακία, αναισθησία τεμπελιά, φιλαργυρία και κυρίως στο βόλεμα του δημοσίου. Προσωπικά είναι στιγμές που ντρέπομαι που θέλω να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω και να βρίσω και τους 300 που κανείς από αυτούς δεν προσπαθεί να κάνει πραγματικές αλλαγές γιατί φοβάται αν θα τον ξαναψηφίσουν ή όχι!

Ο ρόλος του πολιτικού όμως είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!

Όντως οι πολιτικοί έχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, που αντί να κάτσουν να αλλάξουν τη χώρα τώρα 10 χρόνια και να καλύψουν το έλλειμμα, είπαν :Ας το κάνουν οι επόμενοι μωρέ" και κατέστρεφαν και οι ίδιοι τη χώρα. Ένα νούμερο θα πω. Τα έξοδα του κράτους για μισθούς του δημοσίου αυξήθηκαν κατά 50 δις επί νέας δημοκρατίας; Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Ξέρετε πολύ καλά. Όχι ότι οι τωρινοί είναι καλύτεροι. Οκ, αναγκάστηκαν να πάρουν μέτρα, αλλά ήταν πολύ επιλεκτικοί! Ούτε μια φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις όλα στους δημοσίους υπαλλήλους! Πόσο θα αντέξουν όμως κι αυτοί πια; Αντίθετα όλους τους φοροδιαφυγάδες τους πιάνουν αλλά δεν τους αγγίζουν καν! ΜΠΡΑΒΟ!

Όμως πιο πολύ από τους πολιτικούς φταίμε εμείς που εδώ και 35 χρόνια(ω, ναι τόσα είναι) τις 3 ίδιες οικογένειες ,που χάβουμε τα ψέματά τους για αλλαγή! Και στο τέλος πώς καταλήγουμε; Οι πλούσιοι ακόμα πιο πλούσιοι και οι φτωχοί ακόμα πιο φτωχοί! Μπράβο μας! Είδατε ποιους ψηφίζετε; Αυτούς που σας σκοτώνουν οικονομικά και ψυχολογικά! Και αυτούς συνεχίζετε και τους ψηφίζετε τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν το έργο τους.

Θα μου πείτε δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που να αντιπροσωπεύει την κοινή γνώμη. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο ΜΕΓΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ δε θέλει να σηκωθεί από τον καναπέ του να κάνει αλλαγές και λέει γιατί να ξεκινήσω εγώ να φάω τα μούτρα μου; Κάτσε λοιπόν στον καναπέ και φάε τους στη μάπα! Αν θες αλλαγές τότε κούνα τον κώλο σου από τον καναπέ και γίνε ενεργός! Μη σκέφτεσαι το βόλεμα, αλλά το συνολικό όφελος της αλλαγής. Ξέχνα το εγώ σου και σκέψου το εμείς!

Η εξουσία στη δημοκρατία πηγάζει από το λαό. Αν γίνουμε εμείς συνειδητοποιημένοι και ενεργοί τότε θα ξυπνήσουν κι αυτοί. Οκ είναι μια ελπίδα, αλλά αυτή θα πεθάνει τελευταία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου