Παρασκευή, Μαΐου 28

Πιστεύω εις.........;

Πίστη. Απ' όπου και να τη δεις αυτή η λέξη κρύβει πάρα πολλά πράγματα. Από χαρά, ελπίδα μέχρι πολέμους, θανάτους. Να σας θυμήσω ότι οι Σταυροφορίες έγιναν στο όνομα του Χριστού, πως τόσοι άνθρωποι πέθαναν για το θέλημα και καλά του Θεού. Ή το Τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος των Μουσουλμάνων. Σκεπτόμενος αυτά μου ήρθε στο μυαλό μια ερώτηση.. ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ; Εκμεταλευτήκατε και εκμεταλεύεστε ακόμα την αθωότητα και την έλλειψη κριτικής σκέψης του κόσμου για το συμφέρον σας! Αυτό είναι το παράδειγμα αγιότητας που πρέπει να δίνετε στον κόσμο;Δε θα επιμείνω κι άλλο στο προηγούμενο θέμα γιατί θα φανατιστώ και οι απόψεις μου ίσως γίνουν προσβλητικές.

Όπως έλεγα λοιπόν πριν η πίστη είναι κάτι το πολύ σύνθετο. Σήμερα η πιο γνωστή πίστη είναι αυτή στο Θεό. Η πίστη στο Θεό όπως όλοι ξέρετε εκφράζεται από τις θρησκείες. Αυτές βέβαια σήμερα έχουν γίνει παιχνίδι εξουσίας αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πίστη στον εαυτό τους. Υπάρχουν και πολλοί που βασίζονται στις προσευχές και μόνο για να καταφέρουν κατι.

Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας πώς περιμένετε ποτέ σας να καταφέρετε τίποτα; Όταν δεν πιστεύετε στη δύναμη της θέλησης της αποφασιστικότητας τι θέλετε να πετύχετε; Ο καλύτερος τρόπος για τα πάντα είναι να έχετε αυτοπεπίθηση και αυτοεκτίμηση! Με τη δύναμη της θέλησης μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα πρέπει απλά να επιμείνετε πολύ σε αυτό που θέλετε! When there's a will there's a way ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου