Παρασκευή, Νοεμβρίου 18

Πάνω σ'ένα κατάμαυρο σεντόνι

Είναι απίστευτο πόσο έντονα συναισθήματα μπορεί να σου δημιουργήσει ένα τραγούδι. Να μετατοπίσει τις ισορροπίες της ψυχής σου. Όσο απίστευτο είναι βέβαια πόσο εθιστικό μπορεί να γίνει. Ναρκωτικό, και δεν πρόκειται για υπερβολή.
Γιατί; Διότι τα έχουμε συνδέσει με καταστάσεις. Με σκέψεις, με συναισθήματα. Διότι με την παραμικρή νότα λειτουργούμε συνειρμικά και γενικά καταλήγουμε στο ίδιο σημείο.
Διότι τα έχουμε συνδέσει με συναισθήματα. Και δυστυχώς αυτό είναι το χειρότερο πράγμα καθώς εγκλωβίζουμε την ίδια μας τη στάση στο άκουσμα τους. Συχνά τα πιο πολλά είναι μια γλυκιά μελαγχολία. Όχι πάντα βέβαια.
Αχ αυτός ο ουρανός.. Γεμάτος με μικρές πινελιές άσπρου. Με τα μικρά φωτάκια. Στη μέση του βρίσκεται περήφανο και ισχυρό το κέντρο του ουρανού. Με το φωτεινό του τ' άστρο. Όμως δεν κρύβεται εκεί η μαγεία. Η μαγεία του κρύβεται στο σύνολο. Και τι είναι ένας όμορφος ουρανός χωρίς το ανάλογο φεγγάρι; Μερικές φορές ακόμα και τα σύννεφα τον ομορφαίνουν. Ειδικά αν σου επιτρέπουν να βλέπεις και τ'αστέρια.. Εκεί έρχεται η μαγεία. Στην ηρεμία, στην ψυχική γαλήνη. Στην απελευθέρωση της σκέψης.
Διότι αυτό είναι πραγματικά ελευθερία. Να μπορείς να ανοίξεις ελεύθερα τη σκέψη σου ώσπου να γίνεις ένα με το σύνολο. Μια οντότητα μέσα στο υπερπέραν.
Γι'αυτό λατρεύω αυτή τη μουσική. Ανοίγει το μυαλό. Κλείνω τα μάτια και νιώθω γαλήνη. Ένα βάρος φεύγει από πάνω μου. Η σκέψη ελαφραίνει, καθώς οι νότες συνεχίζονται καταιγιστικά. Τονίζουν την κατάσταση. Κι ο ουρανός εκεί. Σταθερός. Αυτό το σύμβολο γαλήνης. Το απέραντο σεντόνι που κάθε βράδυ μας καλύπτει. Που 2 φορές τη μέρα χρωματίζεται και διαμορφώνει τη διάθεσή μας.
Ίσως η ηρεμία να είναι ψυχική, όμως η ψυχή συνδέεται με το σώμα. Η ιδανική κατάσταση. Άλλοι τη λένε nirvana άλλοι παράδεισο, άλλη σύνδεση με το θείο. Τα λόγια δεν είναι αρκετά. Είναι κώδικας επικοινωνίας, όχι συναισθημάτων. Και να νοιώθεις κάθε μέρα την ίδια μαγεία, καμία λέξη δεν μπορεί να δείξει την πραγματική αξία. Ο λόγος είναι φτωχός, η σκέψη και η ψυχή όμως είναι πιο πλούσιες και από τις πιο τρελές φαντασιώσεις του πιο φιλάργυρου ανθρώπου...

1 σχόλιο:

  1. Και για πες μας αυτό το τραγούδι να το ακούσουμε και εμείς! Ωραίο το αρθράκι σου!
    Φιλάκια!
    Κορίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή