Σάββατο, Νοεμβρίου 13

The real nature

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό από που μπορεί να προέρθει μια έμπνευση. Από το πουθενά, με μια απλή αλλαγή θέματος. Να περάσεις από την αλλαγή ενός κουρέματος στην ισότητα των δυο φύλων. Η μαγεία της ποικιλίας είναι αυτή που μας κάνει να θέλουμε να μιλάμε με τους άλλους. Διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα εμφανιστεί στη συζήτηση από τη μια στιγμή στην άλλη.

Εδώ και έναν αιώνα λοιπόν έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό κίνημα, το κίνημα του φεμινισμού, το οποίο προσπαθούσε και προσπαθεί να ισοσταθμήσει τις πιθανότητες επιτυχίας αλλά και να επιφέρει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αν και αυτό το κίνημα είναι σχετικά πρόσφατο οι ρίζες του πηγάζουν από την αρχαία Ελλάδα. Ο Αριστοφάνης είναι ο πρώτος ο οποίος μιλά για ισότητα μέσω της κωμωδίας του "Λυσιστράτη".

Δίνοντας λοιπόν δύναμη και πείθοντας τες ότι αξίζουν τα ίδια προνόμια με τους άντρες, ο φεμινισμός απέκτησε πολλές υποστηρίκτριες, αλλά και υποστηρικτές οι οποίοι θεωρούν σωστή την ισότητα των δυο φύλων. Μετά από τόσους αγώνες η γυναίκα σήμερα στα περισσότερα κράτη του κόσμου έχει ίσα δικαιώματα με τους άντρες, εκτός από μερικά θεοκρατικά κράτη, στα οποία ανήκει και η Ελλάδα, αφού δεν επιτρέπει σε γυναίκες να πατήσουν στο Άγιο Όρος που θεωρείται ελληνική γη!

Ο φεμινισμός συνεχίζει να υπάρχει σήμερα προσπαθώντας να καταφέρει την απόλυτη ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών σε όλους τους τομείς και ειδικά στο χώρο εργασίας.Παρόλ'αυτά τη σήμερον ημέρα το κίνημα αυτό τείνει να εξελίζεται σε γυναικείο σοβινισμό. Οι γυναίκες αρχίζουν και παίρνουν το πάνω χέρι. Δεν το λέω με αρνητική έννοια! Αντιθέτως είναι πολύ καλό.Όμως τα γεγονότα στην κοινωνία δείχνουν μια ανατροπή, μια αντεπίθεση των γυναικών για τα "τόσα χρόνια σκλαβιάς".

Αγαπητές είναι αλήθεια πως ο αντρικός πληθυσμός έχει φερθεί πολλές φορές απάνθρωπα στις γυναίκες με ξυλοδαρμούς βιασμούς και άλλα πολλά. Όμως η αγάπη του προς το γυναικείο φύλο είναι αυτή που δημιούργησε τον ρομαντισμό και πολλά λογοτεχνικά έργα που μέχρι σήμερα συγκινούν. Μόνο το παράδειγμα του William Shakespeare θα πρέπει να είναι αρκετό!Η αντεπίθεση όμως δεν είναι η λύση. Γιατί τελικά θα καταλήξετε να γίνετε ο ίδιος ο εχθρός που τόσο καιρό προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε.

Γιατί όχι μια συνύπαρξη; Δώστε μια ευκαιρία στην αγάπη.Το καλύτερο παράδειγμα. Εκεί όπου οι δυο είναι πρόθυμοι να μείνουν μαζί. Να περπατάνε δίπλα δίπλα. Αυτό είναι ισότητα. Η ισότητα βρίσκεται μέσα σας. Ανεξαρτήτως φύλου είμαστε όλοι ίσοι αγαπητοί. Δεν υπάρχει ανώτερος σε μια κοινωνία αγάπης. Όλοι είμαστε ένα

2 σχόλια: